http://www.24sata.rs/resources/img/24-04-2012/single_horizontal/367249-kola-dnevnik.jpghttp://www.24sata.rs/resources/img/11-11-2011/object_large/178921-skola-d-milenkovc.jpg

Ученици: Наставници су формални и незаинтересовани, све се своди на диктирање и преписивање

Ученицима смета формалан и незаинтересован став наставника чији се часови своде на читање из књига, диктирање, преписивање и који приликом пропитивања инсистирају на простом понављању наученог, показало је најновије истраживање Грађанских иницијатива.

Анализа одговора ученика старијих разреда основних и средњих школа из девет градова Србије, коју су Грађанске иницијативе спровеле у претходном периоду, показала је да наши ученици мисле да њихово школовање мора имати много више везе са реалним животом.

Иако се слажу да би образовање у Србији требало да буде боље, ђаци мисле да се ништа неће променити због недостатка новца, застарелих програма и наставника који се не прилагођавају променама у окружењу, саопштиле су Грађанске иницијативе.

Foto: Ilustracija
Фото: Илустрација | Фото: Д. Миленковић

У саопштењу се наводи да је та невладина организација покренула Иницијативу за реформу образовања, кроз серију јавних разговора у пет градова Србије, чији је циљ да окупи родитеље, наставнике, ученике, студенте и стручну јавност.

- Желимо да покренемо дискусију о приоритетима Стратегије кроз доношење Акционог плана и његову будућу примену – истичу из Грађанских иницијатива и наводе да је за сутра у Београду најављено јавно читање Стратегије за развој образовања до 2020. године и прва у низу дискусија.

Извор 24 сата

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*