Osnovana Sindikalna organizacija OŠ „Jovan Dučić“ Petrovaradin

jducicpetrovaradin530

Dana 19. 4. 2013. godine u Petrovaradinu je održana osnivačka Skupština sindikalne organizacije OŠ „Jovan Dučić“.  Na Skupštini su izabrani izvršni i nadzorni odbor sindikata i doneta odluka o pristupanju USPRS i USPRV. Za predsednika sindikata izabrana je Mirjana Grba.

Mirjana Grba je istakla da su sindikat osnovali zaposleni koji nisu bili zadovoljni načinom rada sindikata čiji su do sada bili članovi (SPRV), i odnosom koji je prema njima imao dosadašnji predsednik sindikata. Ona je iznela probleme koje su imali u školi zbog takvog rada sindikata. Tako je, na primer, predsednik prethodnog sindikata odbio da zakaže sastanak na kom bi došlo do njegove smene, a kada je to napokon učinio na sastanku je usmeno saopštio određenom broju članova da nisu više članovi SPRV i da moraju da napuste sastanak.

Osnivanju nove sindikalne organizacije prisustvovali su kao gosti: Zvonimir Jović predsednik USPRV, Petar Petrić član predsedništva USPRV i Milorad Ivančević predsednik SPR grad Novi Sad. Oni su posle sastanka odgovarali na pitanja zaposlenih i u otvorenom razgovaru rešili određene nedoumice.

Skup je pokušao da ometa Mirko Babić, predsednik SPRV OŠ „Jovan Dučić“, ali mu zaposleni to nisu dozvolili. Ono što je naročito interesantno da je Mirko Babić aktuelni podpredsednik SPRV.

 

U Petrovaradinu,

19. aprila 2013. godine

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*