http://www.dnevnik.rs/sites/default/files/imagecache/Slika-vest/ponuda.jpg

Izbor zanimanja nikom nije uskraćen

S obzirom na to da u okviru inkluzivnog pristupa u našem školstvu u mnogim školama u osmim razredima ima učenika s teškoćama u razvoju i onih koji se školuju prema individualnom obrazovnom planu, a koji školovanje mogu nastaviti i u redovnim srednjim školama, ali i u specijalizovnim,
Srednja škola „Milan Petrović“ u Novom Sadu
Srednja škola „Milan Petrović“ u Novom Sadu

jedna od takvih škola, „Milan Petrović“ u Novom Sadu, svoju srednjoškolsku ponudu prezentovala je ovih dana osnovnim školama u okruženju jer odnedavno ima i internat, tako da u nju mogu da se upišu i učenici van teritorije Grada Novog Sada.

 

– Osnovna delatnost ove škole je obrazovanje i vaspitanje učenika s teškoćama u razvoju, njihovo profesionalno osposobljavanje, osamostaljivanje i podrška pri zapošljavanju – kaže direktorka Škole Slavica Marković. – Ovakvim osmacima škola, u ovo vreme odlučivanja o daljem školovanju, nudi usluge svog tima za profesionalnu orijentaciju koji je razvio specifičan program individualnog pristupa svakom učeniku, zasnovan na timskom radu stručnjaka različitih profila, da bi učenici i njihovi roditelji blagovremeno sagledali sve mogućnosti budućeg školovanja.

Upis u Srednju školu „Milan Petrović“odvijaće se po kalendaru upisnih aktivnosti iz Konkursa Ministarstva prosvete. Škola nudi i upis na smerove za tehničara pripreme grafičke proizvodnje, birografičara i kuvara po redovnim programima, a učenicima s intelektualnom ometenošću, motoričkim i višestrukim smetnjama u razvoju nudi posebne programe školovanja za frizera i muškog frizera, autolimara, bravara, pomoćnika knjigovesca, sito-štampara, lončara-grnčara, izrađivača drvne galanterije, molera, cvećara-vrtlara, pekara, konfekcijskog šivača, ručnog tkača, šivača obuće i pripremača namirnica. Učenicima s oštećenjem sluha na raspolaganju su smerovi za ženskog i muškog frizera,pomoćnika knjigovesca i sito-štampara, a onima s oštećenjem vida za telefonistu, teleprinteristu i radio-operatera manipulanta….

Izvor Dnevnik

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>