Жаре Царе!!!!!

ministar530

КАКО МИНИСТАР ЖАРКО ОБРАДОВИЋ РЕШАВА ТЕХНОЛОШКЕ ВИШКОВЕ

(ПАРТИЈСКИ ИНТЕРЕСИ ИЗНАД ДРЖАВНИХ ЗАКОНА)

Дана 29. маја 2013. године директорка ОШ „Свети Сава“ у Горњем Милановцу, Душица Бојовић, примила је у радни однос на неодређено време чак три учитељице приправнице, само недељу дана пре завршетка наставне године. Тако ће учитељице морати да раде за време летњег распуста (не знамо ни шта ни са ким?!), јер нису стекле законски услов за коришћење годишњег одмора. Плату ће, наравно, примати!

Зашто директорка није сачекала почетак нове школске године, зашто није тражила мишљење синдиката нашта је обавезује члан 5. Посебног колективног уговора и зашто је прекршила члан 8. Закона о основама система образовања и васпитања, по коме нико не може да се запосли у школи ако нема потврду да је савладао програм педагошко-психолошког и методичког образовања од најмање 30 бодова и 6 бодова праксе у установи у складу са европским системом преноса бодова?! На ова питања директорка је дала одговор председнику синдиката и школском одбору, да је поступила по налогу министра просвете!!! По ко зна који пут, министар је удовољио захтеву локалног партијског друга, што се у овој држави не одбија.
Још једном подсећамо српску јавност на тоталну феудализацију образовног система у Србији, јер ово није ни први ни последњи случај. Тако поступа сваки министар, јер за своје помоћнике саветнике и сараднике, начелнике школских управа, па и директоре школа и чланова школских одбора именује своје партијске другове, без обзира на стручност и морални кредибилитет.
Позивамо министра да објасни јавности, а посебно просветним радницима, јесмо ли сви једнаки пред законом или за децу партијских другова важе само партијски закони. Такође га позивамо да објасни стотинама просветних радника који ће на почетку школске 2013/14. године остати без посла, неки после 20-30 година стажа, да нису деца партијских моћника и да за њих важе неки други закони.
За све што је учинио за образовни систем, министар Обрадовић заслужује чисту јединицу, па га очекујемо на поправном у августу, када ће због одбијања да прихвати предлоге синдиката доћи до огромних проблема са вишком запослених. Можда ће га савест тада навести да сам поднесе оставку…
ИНФО УСПРС

Један коментар на Жаре Царе!!!!!

  1. koleginica каже:

    Probajte da istrajete, ali ne na racin mladih ljudi koji su zavrsili fakultete i nikad nece dobiti posao. Zar je najstrasnije to sto su zaposlene dve mlade osobe?

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>