http://www.unijasprs.org.rs/images/slike2013/zarko-obradovic-1372455321-331889.jpg

СВИ КРИВИ СЕМ ЊЕГА: Жртвују штампарију да спасу Обрадовића

Штампарија има један улаз, који су чувала два полицајца, тврде у „Службеном гласнику“; Тестови су били на УСБ флешу и тако су изнети

БЕОГРАД – Чега се све неће досетити не би ли одговорност скинули са себе.
Зорица М., радница штампарије „Службени гласник“, није украла тестове, већ је та прича смишљена како би министар Жарко Обрадовић скинуо одговорност са себе, тврди извор Kурира из врха „Службеног гласника“.

Мистерија

У Министарству просвете закључили су да је наводно откриће раднице која је изнела тестове у грудњаку идеалан начин да се на причу о трећој по реду афери са цурењем задатака за пријемни стави тачка на цео случај, тврди наш извор.

- Људи моји, ко је овде луд да поверује у такву измишљотину. Не да није тачно него није могуће да једна радница изнесе тестове. Та Зорица М. све то је урадила у договору с људима из Министарства. Kо зна колико је пара добила за све то.

То је велика мистерија. Све је веома чудно јер она неће да даје изјаве, не дозвољава да јој се помогне, неће да прича с људима из штампарије. Зашто? Па више је него очигледно да је све то обична намештаљка – каже наш саговорник и додаје да је срамота то што је урадио министар.

Озбиљна провера

- Он се сад пере и каже да се не осећа кривим. Штампарија „Службеног гласника“ има само један улаз, на којем су за време штампања тестова стајала два полицајца, а свим радницима одузети су телефони док су радили на тестовима. Нема шансе да је дошло до пропуста код нас – каже наш саговорник.

С обзиром на то да су тестови брзо стигли и до градова у унутрашњости, наш извор каже да тамо нису стигли штампани примерци.
- Тестови су били на УСБ флешу и тако су слати деци и у друге градове – каже човек из врха „Службеног гласника“.
Место злочина… Штампарија „Службеног гласника“ Место злочина… Штампарија „Службеног гласника“

Kао покварена плоча

♦ Уторак 18. јун: Никоме није стало више од нас да се утврди ко је то учинио, ко је украо и проследио тестове.
♦ Среда 19. јун: Да је тест био лак, просек би био већи, да је тест преписиван, такође. Ако се докаже да сам крив, поднећу оставку.
♦ Петак 21. јун: Министар нити припрема, нити штампа, нити дистрибуира тестове, нити ради друге послове у вези са организовањем и спровођењем мале матуре.
♦ Субота 22. јун: Сада знамо да је тест споран и наћи ћемо решење за то.
♦ Уторак 25. јун: Тестови су штампани ван Министарства просвете и ми нисмо одговорни за то што су доспели у јавност.
♦ Четвртак 27. јун: Не осећам одговорност за крађу тестова.

Обрадовић је крив, све остало је измишљотина!

Драган Матијевић, председник Уније синдиката просветних радника, каже за Kурир да је министар Обрадовић крив за све неправилности на малој матури.
- Kад нешто није у реду у једном домаћинству, за то треба да одговара домаћин. Тако је и с министром Обрадовићем. Наравно да он треба да одговара за све што се десило на малој матури. И одмах да се прекине с причом да је тамо нека радница главни кривац. Смешно је да се цела збрка око мале матуре сведе на један брусхалтер у којем је, наводно, радница из штампарије изнела тестове – каже Матијевић.

Извор: Курир

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>