Završen protest, naučnici dobili obećanje

nauka530
Članovi Sindikata naučno istraživačke delatnosti Srbije završili su današnji protest posle tri i po sata, jer su u Ministarstvu prosvete dobili obećanja da rebalansom neće biti smanjenja novca za projekte i plate.

Prema rečima predsednice Sindikata Đurđice Jovović, na sastanku sa ministrom Žarkom Obradovićem dobili su obećanje da će budžet za nauku biti uvećan za jednu milijardu.
Jovović je nakon sastanka rekla da naučnici do petka očekuju odgovore o svim njihovim zahtevima, a da od ponedeljka treba da počnu pregovori o kolektivnom ugovoru i rešavanju ostalih problema u nauci.
Jedan od zahteva tog sindikata je i ostavka ministra Obradovića koji je, prema rečima Jovovićeve, na sastanku rekao da je taj zahtev u ingerenciji vlade.
Predstavnici Sindikata predali su pre sastanka u Ministarstvu  svoje zahteve na prijavnici Vlade u kojima su, pored ostalog, zatražili  hitan sastanak sa premijerom Ivicom Dačićem i prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem kako bi bile usvojene i sprovedene neophodne mere za opstanak nauke.

Izvor Dnevnik

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>