Завршен протест, научници добили обећање

nauka530
Чланови Синдиката научно истраживачке делатности Србије завршили су данашњи протест после три и по сата, јер су у Министарству просвете добили обећања да ребалансом неће бити смањења новца за пројекте и плате.

Према речима председнице Синдиката Ђурђице Јововић, на састанку са министром Жарком Обрадовићем добили су обећање да ће буџет за науку бити увећан за једну милијарду.
Јововић је након састанка рекла да научници до петка очекују одговоре о свим њиховим захтевима, а да од понедељка треба да почну преговори о колективном уговору и решавању осталих проблема у науци.
Један од захтева тог синдиката је и оставка министра Обрадовића који је, према речима Јововићеве, на састанку рекао да је тај захтев у ингеренцији владе.
Представници Синдиката предали су пре састанка у Министарству  своје захтеве на пријавници Владе у којима су, поред осталог, затражили  хитан састанак са премијером Ивицом Дачићем и првим потпредседником Владе Александром Вучићем како би биле усвојене и спроведене неопходне мере за опстанак науке.

Извор Дневник

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>