Три теста, сви задаци непознати

tri_testa530

Београд – Наредна генерација ученика осмог разреда полагаће завршни испит на коме ће осим задатака из српског и из математике, имати и комбиновани тест из биологије, географије, историје, физике и хемије. Новина је и што ће сви задаци бити непознати.

 

Сем ученика који ће у јуну 2014. завршити осми разред, овакву малу матуру полагаће и наредне генерације свршених основаца, наводи се у предлогу програма завршног испита, о коме ће на идућој седници расправљати Национални просветни савет.

Тестови завршног испита биће састављени од необјављених питања и задатака. Садржаће од 20 до 40 задатака у зависности од процењене тежине и типа коришћених задатака. У комбинованом тесту из природних и друштвених наука задаци су конципирани тако да обухватају садржаје из различитих предмета, наводи се у предлогу.

Извор Данас

Један коментар на Три теста, сви задаци непознати

  1. koleginica каже:

    Kako ce se bodovati tri testa- svaki sa po 20 bodova? koliko ce ucenici nositi bodova iz osnovne skole? Zar to buduci osmaci ne bi trebalo vec da znaju? A sta ako sva rti testa budu provaljena?Cime se do sada bavio Nacionalni savet, kad ce tek sada raspravljati o tomr?!

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>