Нико неће у школу за плетаче у Лесковцу, иако Немци нуде стипендију и посао

pletenje-01530

На смеру текстилни радник плетач у Школи за текстил и дизајн у Лесковцу трећу годину за редом није уписан ни један ученик, речено је данас агенцији Бета у тој школи.

Директорка школе Маре Каранфиловић је рекла да није било заинтерсованих свршених осмака за тај смер, иако немачка компанија „Фалке“, која има своју фабрику у Лесковцу, нуди стипендије и посао по завршетку школовања.

 Мислим да је проблем у томе што у имену смера стоји реч – радник. Родитељи не желе да им деца буду радници – оцењује Каранфиловићева.

Школа за тесктил и дизајн у граду који је некада био престоница текстила, иначе има проблем са мањком ученика. За смер конфекционар заинтересовано је осам, а за смер механичар тесктилних машина само пет ученика.

- Попуњена су само два уметничка смера, класични текстилни смерови никога не занимају, иако се са њима може доћи најбрже до посла – истакла је директорка школе.

Према њеним наводима, многи професори ће остати без посла због мањка ученика.

- У школи је паника – оценила је Каранфиловић.

Извор Блиц

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>