Učenici osvojili pet medalja na olimpijadi iz fizike

ucenici_osvojili_pet_medalja530

Svih pet predstavnika Srbije na 44. međunarodnoj olimpijadi iz fizike u Kopenhagenu osvojili su medalje – jednu srebrnu i četiri bronzane, a reč je o učenicima Matematičke gimnazije iz Beograda.

Naš tim otputovao je u nedelju 7. jula na olimpijadu sa koje se vraća sa pet odličja
Srebrnu medalju osvojio je Milan Krstajić, a bronzane – Ivan Tanasijević, Uroš Ristivojević, Luka Bojović i Ilija Burić. Kako je saopšteno iz Društva fizičara Srbije, reč je o izuzetnom uspehu imajući u vidu da se od dosadašnjih 35 učešća naše ekipe na olimpijadi tek peti put desilo da svi naši učesnici osvoje medalje.

Učesnici Olimpijade su izabrani na osnovu rezultata ovogodišnjeg ciklusa takmičenja iz fizike učenika srednjih škola u organizaciji Društva fizičara Srbije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koji se završio Srpskom fizičkom olimpijadom, održanom od 18-19. maja. Dvonedeljne pripreme olimpijske ekipe organizovane su na Institutu za fiziku i Fizičkom fakultetu od 17. do 28. juna.

Vođe ekipe bili su Aleksandar Krmpot i Nenad Vukmirović iz Instituta za fiziku, dodaje se u saopštenju.

Izvor Blic

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*