http://images2.kurir-info.rs/slika-620x910/aleksandar-nikolic-slobodan-stupar-statistika-1374007018-340129.jpg

KORIST OD POLITIKE: Državni sekretari su bogatiji od ministara

Šefovi resora žive u stanovima male kvadrature i voze stare automobile, a njihovi pomoćnici plivaju u bogatstvu


BEOGRAD – Najbolje je biti državni sekretar.
Ako zamišljate ministre kao neverovatno bogate ljude koji žive u velikim luksuznim kućama opasanim bedemima i koji ne znaju šta će s parama, varate se. Sudeći po njihovim imovinskim kartama, objavljenim na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, većina njih živi u stanovima od oko 100 kvadrata i nemaju firme i besne automobile. Ali zato su tu državni sekretari i pomoćnici ministara, koji su daleko imućniji od svojih šefova – ili pak još nisu naučili sve tajne sistema.

Ekspert za bogaćenje

Najbogatiji državni sekretar u zemlji je Slobodan Stupar, pomoćnik ministra prosvete Žarka Obradovića – prijavio je tri mesečne zarade, ukupne vrednosti oko 161.000 dinara, dok pride godišnje kao rukovodilac na dva projekta na Mašinskom fakultetu uzme još 1.540.000 dinara! Stupar je prijavio i tri stana, vikendicu, apartman, automobile, štedni ulog…

Upravni odbori

I njegov kolega iz Ministarstva, pomoćnik ministra Zoran Tubić mesečno inkasira oko 250.000 dinara, i to na ime plate u resoru – 146.348 dinara i još 1.000 evra mesečno kao član UO Srpske banke. Tubić ima i trosoban stan, četvorosoban objekat… Bogatu imovinsku kartu ima i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Nikolić – uz platu od 94.500 dinara, stan od 183,04 kvadrata, garažu veličine jednosobnog stana i čak tri poslovna prostora.

Najimućniji ministar je Velimir Ilić, koji je u nasledstvo dobio pola Čačka. Bukvalno.
- Ilić je Agenciji prijavio ministarsku platu od 110.000 dinara, a na ime kuća, poslovnih prostora, šuma, pašnjaka i njiva prijavio je čak 22 stavke – navodi se na sajtu Agencije, dok je najveći „sirotan“ Milutin Mrkonjić, koji osim ministarske plate nema ništa drugo!

Ministri primaju siću

Najmoćniji čovek u zemlji Aleksandar Vučić prijavio je platu od 108.912 dinara i trosoban stan od 117 kvadrata, a u imovinskoj karti premijera Ivice Dačića navodi se plata od 172.488 dinara i trosoban stan od 119 kvadrata te nekakav štedni ulog. Mlađan Dinkić je u svoju imovinsku kartu, pored stana od 110 kvadrata, upisao i otvorenu terasu od 40 kvadrata. Dinkić je naveo i platu od 107.397 dinara, kao i garažno mesto od 16 kvadrata, automobil „fijat 500L“ i štedne uloge.

Izvor Kurir

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>