http://images2.kurir-info.rs/slika-620x910/aleksandar-nikolic-slobodan-stupar-statistika-1374007018-340129.jpg

КОРИСТ ОД ПОЛИТИКЕ: Државни секретари су богатији од министара

Шефови ресора живе у становима мале квадратуре и возе старе аутомобиле, а њихови помоћници пливају у богатству


БЕОГРАД – Најбоље је бити државни секретар.
Ако замишљате министре као невероватно богате људе који живе у великим луксузним кућама опасаним бедемима и који не знају шта ће с парама, варате се. Судећи по њиховим имовинским картама, објављеним на сајту Агенције за борбу против корупције, већина њих живи у становима од око 100 квадрата и немају фирме и бесне аутомобиле. Али зато су ту државни секретари и помоћници министара, који су далеко имућнији од својих шефова – или пак још нису научили све тајне система.

Експерт за богаћење

Најбогатији државни секретар у земљи је Слободан Ступар, помоћник министра просвете Жарка Обрадовића – пријавио је три месечне зараде, укупне вредности око 161.000 динара, док приде годишње као руководилац на два пројекта на Машинском факултету узме још 1.540.000 динара! Ступар је пријавио и три стана, викендицу, апартман, аутомобиле, штедни улог…

Управни одбори

И његов колега из Министарства, помоћник министра Зоран Тубић месечно инкасира око 250.000 динара, и то на име плате у ресору – 146.348 динара и још 1.000 евра месечно као члан УО Српске банке. Тубић има и трособан стан, четворособан објекат… Богату имовинску карту има и државни секретар у Министарству одбране Александар Николић – уз плату од 94.500 динара, стан од 183,04 квадрата, гаражу величине једнособног стана и чак три пословна простора.

Најимућнији министар је Велимир Илић, који је у наследство добио пола Чачка. Буквално.
- Илић је Агенцији пријавио министарску плату од 110.000 динара, а на име кућа, пословних простора, шума, пашњака и њива пријавио је чак 22 ставке – наводи се на сајту Агенције, док је највећи „сиротан“ Милутин Мркоњић, који осим министарске плате нема ништа друго!

Министри примају сићу

Најмоћнији човек у земљи Александар Вучић пријавио је плату од 108.912 динара и трособан стан од 117 квадрата, а у имовинској карти премијера Ивице Дачића наводи се плата од 172.488 динара и трособан стан од 119 квадрата те некакав штедни улог. Млађан Динкић је у своју имовинску карту, поред стана од 110 квадрата, уписао и отворену терасу од 40 квадрата. Динкић је навео и плату од 107.397 динара, као и гаражно место од 16 квадрата, аутомобил „фијат 500Л“ и штедне улоге.

Извор Курир

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>