Podaci o višku prosvetara do 15. avgusta

podaci_do_15_avgusta530
Ministarstvo prosvete Srbije prikuplja podatke i formira liste mogućih tehnoloških viškova u školama, a taj posao trebalo bi da bude završen do sredine avgusta, izjavio je danas pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić.
„Po školskim upravama, zajedno s direktorima škola i predstavnicima sindikata, prikupljaju se podaci sa terena i formiraju se liste mogućih tehnoloških viškova. Taj posao treba da se završi do 15. avgusta“, kazao je Kostić agenciji Beta.On je precizirao da će nakon toga, podaci biti obrađeni i početkom nove školske godine, u septembru, biće poznat tačan broj.Pojedini prosvetni sindikati izrazili su bojazan da bi više od 200 odeljenja u srednjim školama trebalo da bude ugašeno, jer se u njih upisalo manje od 15 đaka, koliko je zakonski minimum.

Prema tim procenama, najviše odeljenja izgubiće mašinske, poljoprivredne, tekstilne i građevinske škole, a oko 500 nastavnika moglo bi da ostane bez posla.

Nekoliko hiljada prosvetara trebalo bi u septembru da ode u penziju zbog nove zakonske odredbe koja predviđa da se nastavnici penzionišu kad ispune bar jedan uslov, ili godine staže ili života.

Izvor: RTV

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>