Meštani Stepanovićeva blokiraće selo da sačuvaju školu i poručuju: Ni muva neće ući!

skola_stepanovicevo530

Školski odbor Osnovne škole „Aleksa Šantić“ u Stepanovićevu najavio je blokadu puteva ka ovom naselju ukoliko 7. avgusta dođe do licitacije školske imovine.

Ova škola je, zbog izgubljenog sudskog spora sa nastavnikom fizičkog vaspitanja, dužna da mu isplati oko 800.000 dinara. Direktor škole Đorđe Ivanović rekao je da će se celo selo organizovati i da „tog dana neće moći ni muva da uđe u mesto“, jer su svi stali u odbranu škole i njene imovine.

- Niko nam se do sada nije obratio od nadležnih ni iz Grada, Republike i Pokrajine. Najmanju odgovornost u ovoj celoj priči snosi resorno ministarstvo, a najveću Grad. Republika duguje mnogo manje para u odnosu na Grad koji je dužan da isplati preko sedam miniona dinara, a to su neisplaćeni troškovi putni troškovi za 30 meseci. Nekadašnja vlast je ovo započela, a sadašnja samo nastavlja, pa sam zbog toga tužio neke ljude iz predhodne, ali i iz ove vlasti – navodi Ivanović.

Prema njegovim rečima, bez obzira na celokupnu situaciju đaci će u septembru neometano krenuti na nastavu. „Grad nam je zavrnuo slavine i za užinu i higijenu, a član Gradskov veća za socijalnu zaštitu Bela Kurina obećao je da će uplatiti dva miliona, ali do toga takođe nije došlo. Sve sama pusta obećanja“, rekao je direktor za Dnevnik.

S druge strane, načelnik Uprave za obrazovanje Branko Novaković odbacuje tvrdnje da Grad duguje na ime putnih troškova. Ponovio je da Grad nije u mogućnosti da pomogne školi niti ima tu nadležnost.

- Novac je već raspoređen za škole, a za ovu školu Grad niti ima para, niti može zakonski da ih da. U slučaju škole iz Stepanovićeva, nadležna je Pokrajina, odnosno Republika – ponovio je Novaković.

  Povodom ovog problema oglasilo se i resorno ministarstvo – da su upoznati sa dešavanjima u Osnovnoj školi „Aleksa Šantić“ u Stepanovićevu, te da traže najbolje rešenje za prevazilaženje nastale situacije.

 

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>