Наставници у Арканзасу носиће оружје у школу

308087_pistolj-ap_f

КЛАРКСВИЛ – Запослени у средњој школи у Кларксвилу, у америчкој држави Арканзасу, у новој школској години ће носити сакривено оружје.

Заменик директора школе Чејн Дуган биће један од оних који ће код себе имати оружје, али ће идентитет осталих запослених који ће се укључити у овај програм бити поверљив.

Запослени који ће носити оружје мораће да прођу обуку. Кларксвилу, у којем живи око 9.200 људи, школе су до сада биле безбедне, али су родитељи забринути после напада у основној школи у Њутауну (Конектикат) у децембру 2012, у којем је убијено 20 деце и шест наставника.

Званичници Арканзаса нису блокирали овај план, али је министар за образовање Том Кимбрел изјавио да је против тога да се наставници и школско особље наоружавају и предлаже да за то буду ангажовани професионалци.

Национална асоцијација за оружје (НРА), најмоћније удружење поборника права на поседовање оружја у САД, оценила је да је ношење оружна једини одговор на озбиљне претње у школама.

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>