Жарко Обрадовић више неће бити министар просвете

zare

редседништво Социјалистичке Партије Србије саопштило је да Жарко Обрадовић више неће бити министар просвете, сазнаје Танјуг. Претходно је оставку поднео и министар саобраћаја Милутин Мркоњић.

 

Председништво Социјлистичке партије Србије (СНС) једногласно је подржало одлуку председника Владе Србије Ивице Дачића о прекомпозицији владајуће коалиције и предлога да Млађан Динкић и УРС не буду више у Влади Србије.
“То је у најбољем интересу Србије, као и одлука СНС-а да Влада Србије настави да ради на реализацији постављених циљева, нарочито у обезбеђивању нових радних места, инвестиција и покретању привреде, као и у правцу приближавања Србије чланству у ЕУ и наставку борбе против криминала и корупције“, саопштено је после седнице Председништва СПС.

Дајући свој допринос озбиљној и темељној реконструкцији Владе, Председништво СПС-а је, како се наводи, једногласно подржало предлог Милутина Мркоњића и Жарка Обрадовића да се изаберу нови министри саобраћаја и образовања.

“Председништво СПС-а инсистира на брзом и потпуном утврђивању пуне истине и законске одговорности за крађу тестова мале матуре“, истакнуто је саопштење.
Председништво СПС-а захваљује Милутину Мркоњићу и Жарку Обрадовићу на досадашњем раду и одговорном личном доприносу реконструкцији Владе у интересу Србије, наведено је у саоопштењу.

Дачић је раније, пре седнице Председништва странке рекао да је већ разговарао са министарком здравља Славицом Ђукић Дејановић, а да ће данас разговарати и са министром просвете Жарком Обрадовићем.

На питање да ли га је изненадила оставка министра Милутина Мркоњића, Дачић је одговорио да није, јер у СПС нема фракција и да је та странка преживела „много теже ствари“, као што су 5. октобар, НАТО бомбардовање, па је нереално очекивати да се било ко свађа око министарских места.

Он се осврнуо на опаску лидера УРС Млађана Динкића да се премијер „бавио политиком“ док су министри УРС радили.

„Па то ми је и посао. Ја сам познат по слапању мира, а не по ратовима“, закључио је Дачић.

Извор: Блиц

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>