Mića Megatrend: Bio bih dobar ministar kao Žarko Obradović

mica-jovanovic-mica-megatrend-1375910930-349755

Vlasnik Megatrenda tvrdi da bi prihvatio funkciju ministra prosvete jer bi umeo da radi taj posao i da je odlazeći ministar Žarko Obradović napravio opipljive rezultate

BEOGRAD – I posle Žarka – Žarko.
Mića Jovanović, vlasnik univerziteta Megatrend i dugogodišnji član SPS, kaže da bi prihvatio funkciju ministra prosvete ako mu stranka ukaže poverenje. Jovanović za Kurir kaže da bi prvo morao da reguliše svoj status na Megatrendu kako bi sprečio konflikt interesa, i to tako što bi prestao da se bavi profesurom i podneo ostavku na mesto rektora univerziteta, već bi ostao samo vlasnik (?!).

- Umeo bih da radim taj posao – imam gotovo 40 godina univerzitetskog iskustva, Megatrend postoji 23 godine. Međutim, bio bih u konfliktu interesa, ali moguće je i to prevazići. Morao bih da vidim sa Agencijom, prestao bih da se bavim profesurom i ne bih više bio rektor, već bih samo zadržao vlasništvo nad Megatrendom. Mislim da to ne bi bio sukob interesa – kaže Jovanović.

Na pitanje koje bi novine uveo u sektor, vlasnik Megatrenda kaže:
- Već prvog dana bih napravio dobar tim, koji bi sačinio dobar zakon o univerzitetu. Racionalizovao bih rad prosvetnog sistema – da se vidi da li su nam potrebni i Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta i Nacionalni savet za visoko obrazovanje.

Vojnik partije

Za odlazećeg ministra prosvete kaže da je njegov veliki prijatelj i da je u resoru koji je vodio godinama napravio opipljive rezultate.
- Bio bih podjednako dobar kao on – kaže Jovanović, a na opasku da će Obradović ipak biti upamćen po aferama, pre svega aferi „mala matura“, koja se desila čak tri puta, kaže:
- To je smešna afera. U poslednjih 10-15 godina stalno je bilo nekog provaljivanja testova, i za fakultete, i nikad nijedan ministar nije otišao. Ovo oko male mature je banalno. Borio sam se da Žarko ostane ministar, on je imao podršku vrha SNS, ali su ga sapleli u SPS! Mislim da je nepravedno smenjen. Obradović je zamenik predsednika SPS, vojnik partije od osnivanja, omiljen čovek u mnogim krugovima.

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>