Sindikat: Prosveta je u haosu, pred nama je nikad teži početak školske godine

340416_novi-sad-polaganje-prijemnog01rasfoto-nenad-mihajlovic_f

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije upozorila je danas da “haos” vlada u obrazovanju tri sedmice pred početak školske godine, dok u Ministarstvu prosvete tvrde da je sve u redu i da će školska godina početi na vreme.

Sekretar Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Miodrag Skrobonja rekao je agenciji Beta da Srbiju očekuje “nikad teži početak školske godine” jer je “krah male mature” stvorio velike probleme u srednjim školama.

- Haos je u sistemu. Pred nama je školska godina s najvećim problemima. Naišla je generacija rođena 1999. sa sedam hiljada manje đaka – rekao je Skrobonja i dodao da su posle poništavanja “male mature” zbog krađe testova, deca većinom otišla u gimnazije i pojedine “aktraktivne škole”, a da su škole za druga zanimanja ostala bez učenika.

Skrobonja je rekao da će Predsedništvo Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije u četvrtak odlučiti o daljim koracima.

U Ministarstvu prosvete agenciji Beta je rečeno da nema problema i da će školska godina početi na vreme.

Beogradski list “Večernje novosti” je ranije preneo da je ministar prosvete Srbije Žarko Obradović i formalno podneo ostavku i da neće više prisustvovati sednicama Vlade Srbije.

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>