Papoviću prosveta?

pol-papovic_620x0
Novosti saznaju: Najozbiljniji kandidat za novog ministra prosvete je nekadašnji rektor Prištinskog univerziteta dr Radivoje Papović, koji trenutno radi na Institutut za humanu genetiku
Najozbiljniji kandidat za ministra prosvete u rekonstrusanoj Vladi Srbije je prof. dr Radivoje Papović, bivši rektor Prištinskog univerzita, a sada profesor na beogradskom Medicinskom fakultetu – saznaju „Novosti“.Prema našim saznanjima, pregovori sa Papovićem su pri kraju i, ako se utanače još neki detalji, on će preuzeti resor koji je vodio zamenik predsednika SPS Žarko Obradović.

Papović je rođen 1948. u Marovcu, u opštini Medveđa. Odrastao je u Kosovu Polju, školovao se u Prištini i Beogradu, usavršavao se i u inostranstvu. Trenutno radi na Institutu za humanu genetiku. Kao nekadašnji rektor preživeo je atentat 1997. godine, kada je ekspolodirao automobil-bomba dok je pored njega prolazilo službeno vozilo u kojem se Papović nalazio. I on, i njegov vozač, zadobili su teške povrede.

Svojevremeno, bivši rektor se u žiži javnosti našao zbog izjave: „Kod nas su, nažalost, najbolji najjeftiniji“, a potom je doneo odluku da svi studenti s prosekom većim od 8,5, moraju da dobiju stalan posao na fakultetima ili institutima. Zbog pisma poglavaru SPC 1994. godine, gde je naveo da je „prazna Patrijaršija bez patrijarha“, prozivan je da želi da bude rektor i patrijarhu Pavlu.

Izvor: Večernje novosti

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>