Unija: Možda 1.000 nastavnika sa smanjenim fondom časova

236534_slovenija-ucionica-strajk-afp_f

U novoj školskoj godini broj nastavnika sa smanjenim fondom časova u kragujevačkim školama mogao bi da bude 1.000, što je dvostruko više nego lane, rečeno je Beti u Uniji sindikata prosvetnih radnika Kragujevca.

Podredsednik Unije Milan Jevtić rekao je da je 15. avgust rok do kada bi Školska uprava, direktori škola i sindikati trebalo da utvrde definitivnu listu „prekobrojnih“ nastavnika od ukupno 3.000 zaposlenih.

Prema rečima Jevtića, ta lista nastavnika se pravi da bi neki od njih mogli da budu pozvani da rade u školama koje imaju upražnjena radna mesta, što se lane nije dogadilo.

- Te liste su bile beskorisne jer skoro niko nije preuziman sa tih spiskova, uglavnom su preuzimane osobe iz nekih drugih školskih uprava ili su raspisivani konkursi za novo zapošljavanje – rekao je Jevtić.

On smatra da se liste „ignorišu uz blagoslov Školske uprave Šumadijskog okruga, čime se krši poseban kolektivni ugovor i zakon“. Jevtić je rekao da je tokom leta u Kragujevcu raspisano „nekoliko desetina konkursa za novo zapošljavanje što je možda više nego u svim školskim upravama u Srbiji“.

Izvor Blic

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>