Унија: Можда 1.000 наставника са смањеним фондом часова

236534_slovenija-ucionica-strajk-afp_f

У новој школској години број наставника са смањеним фондом часова у крагујевачким школама могао би да буде 1.000, што је двоструко више него лане, речено је Бети у Унији синдиката просветних радника Крагујевца.

Подредседник Уније Милан Јевтић рекао је да је 15. август рок до када би Школска управа, директори школа и синдикати требало да утврде дефинитивну листу „прекобројних“ наставника од укупно 3.000 запослених.

Према речима Јевтића, та листа наставника се прави да би неки од њих могли да буду позвани да раде у школама које имају упражњена радна места, што се лане није догадило.

- Те листе су биле бескорисне јер скоро нико није преузиман са тих спискова, углавном су преузимане особе из неких других школских управа или су расписивани конкурси за ново запошљавање – рекао је Јевтић.

Он сматра да се листе „игноришу уз благослов Школске управе Шумадијског округа, чиме се крши посебан колективни уговор и закон“. Јевтић је рекао да је током лета у Крагујевцу расписано „неколико десетина конкурса за ново запошљавање што је можда више него у свим школским управама у Србији“.

Извор Блиц

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>