Одељења са мање од 15 ђака

dr-skola_620x0

Београд – Унија синдиката просветних радника Србије затражиће од Министарства просвете да омогући формирање одељења са мање од 15 ученика и тако омогући ученицима да упишу средњу школу и образовни профил на који су распоређени. Није у реду да та деца буду дискриминисана у односу на ђаке који су уписани у популарне школе преко предвиђене квоте. Као што су тим школама дозволили проширење, тако би и средњим стручним школама требало да омогуће да имају и одељења са мање од 15 ђака – изјавио је за Данас Драган Матијевић, председник Уније, након јучерашње седнице Председништва тог синдиката.

Матијевић каже да још нема података о броју просветних радника који ће од јесени бити технолошки вишак, али да се процењује да ће на том списку бити око 700 запослених. Јуче је истекао рок до када су школе морале да доставе податке о вишковима Министарству просвете, али у том министарству још немају тачне бројке. Унија је за 24. август заказала седницу Главног одбора, на којој ће бити прецизиране даље активности.

Извор Данас

2 коментара на Одељења са мање од 15 ђака

  1. milan каже:

    Zasto sindikat nije insistirao da se usvoji zakon po kom bi i jedan uslov bio dovoljan da zaposleni mora u penziju.Ovako imamo kolege koji otvoreno licitiraju ciframa koje traze za svoje penzionisanje od kolega bez punog fonda.Dugogodisnji clan.

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>