SAZNAJEMO: Dijana Vukomanović je nova ministarka prosvete!

Dijana-Vukomanovic(1)

- Prosveta i nauka je izuzetno zahtevan i težak resor u Vladi Srbije i svako ko bude seo u tu ministarsku fotelju neće imati nimalo lak posao – kaže potpredsednica SPS-a.

 

Srbija je na dobrom putu da, posle ostavke Žarka Obradovića, dobije novog ministra prosvete, a to će, kako Telegraf saznaje, biti potpredsednica Socijalističke partije Srbije Dijana Vukomanović.

Ova funkcionerka koja se dosta visoko kotira u samoj stranci, naslediće Obradovića u fotelji ministra prosvete, odluka je rukovodstva socijalista.

- Dijana Vukomanović je dugo u stranci, mnogo je uradila za SPS i rukovodstvo stranke smatra da je ona najbolji kadar za upražnjeno mesto ministra prosvete. Ovih dana biće održana sednica Predsedništva stranke na kojoj će zvanično biti saopštena imena novih ministara s kvote koalicije SPS-PUPS-JS – kaže naš izvor.

Dijana Vukomanović kaže za Telegraf da selekcija kadrova u SPS-a tek predstoji, kao i da će sledeće nedelje sve biti poznato kada su imena novih ministara socijalista u pitanju.

- Prosveta i nauka je izuzetno zahtevan i težak resor u Vladi i svako ko bude seo u tu fotelju neće imati nimalo lak posao – kaže potpredsednica SPS-a.

Ona, ipak, dodaje da se uspeh u rukovođenju prosvetom novi ministar može postići samo kroz saradnju sa sindikatima i medijima.

Izvor: Tanjug

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>