http://www.unijasprs.org.rs/images/slike2013/mj.jpg

KRAGUJEVAC: U novoj školskoj godini oko 1.000 nastavnika višak?

Kragujevac – U predstojećoj školskoj godini, broj nastavnika u kragujevačkim školama sa smanjenim fondom časova mogao bi, prema sindikalnim procenama, da bude oko 1.000, ili dvostruko više nego lane.
U Uniji sindikata prosvetnih radnika Kragujevca kažu da je 15. avgust poslednji rok do kada bi Školska uprava, direktori škola i sindikati trebalo da utvrde definitivnu listu prekobrojnih nastavnika, kako bi neki od njih mogli da budu pozvani da rade u školama koje imaju upražnjena radna mesta, što se, međutim, prošle godine nije desilo. U Uniji sindikata tvrde , naime, da se te liste ignorišu, a da se upražnjena mesta u ovdašnjim školama popunjavaju angažovanjem nastavnika iz drugih školskih uprava, ili novim zapošljavanjima. Samo tokom ovog leta, u Kragujevcu je, ističu u Uniji, raspisano nekoliko desetina konkursa za zapošljavanje nastavnika, što je, možda, više nego u svim školskim upravama u Srbiji.
Izvor: Danas

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>