У Београду без посла остаје 80 просветара?

676361-07

Синдикат образовања Србије тврди да ће, према подацима тог синдиката, само у Београду без посла остати 70 до 80 просветара. Синдикат тражи од Владе да уредбом дозволи формирање одељења са мање од 15 ученика, наводећи да је скандал са малом матуром испразнио средње стручне школе, посебно оне које школују ђаке за трогодишња занимања.

Председник синдиката Бранислав Павловић навео је да коначна листа технолошких вишкова још није завршена, али да су у Београду вишак 737 наставника, а школе су исказале потребе за 421 радником.

Око 80 људи биће без иједног часа, а остали ће радити са умањеним радним временом, рекао је Павловић и проценио да би у целој Србији 150 људи могло бити технолошки вишак, а око 2.800 њих ће имати мањи фонд часова, наводећи да су ово само прелиминарни подаци.

Пропусти на матури су, како је навео, довели до отварања већег броја одељења у атрактивним школама: гимназијама, економским, медицинским и правно-биротехничким школама.

Извор: alo.rs

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>