Промене у Министарству просвете

zorana luzanin

Професорка Универзитета у Новом Саду Зорана Лужанин изабрана је за помоћницу министра просвете у Сектору за развој образовања и међународну сарадњу, а на том месту ће заменити Весну Филу, потврђено је Данасу у Министарству просвете. Због преласка на нову дужност Зорана Лужанин ће на наредној седници Националног просветног савета поднети оставку на место члана тог тела.

Радомира Жикића, досадашњег помоћника министра за европске интеграције, замениће Виктор Недовић, професор Пољопривредног факултета Универзитета у Београду. За саветнике министра Срђана Вербића именовани су Немања Ђорђевић, који је и шеф кабинета, као и Мирјана Бојанић из Завода за унапређивање образовања и васпитања. Досадашњем државном секретару у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Зорану Машићу продужен је мандат.

На питање шта ће јој бити приоритети у раду, Зорана Лужанин каже за Данас да би Стратегија развоја образовања Србије требало да буде основно упориште за све активности и да је важно да се одлуке заснивају на подацима, што је опредељење и министра просвете Срђана Вербића.

- У образовном систему недостаје мерење ефеката одлука и активности које се предузимају и у том смислу се слажем са министром. Подизање значаја наставничке професије, доношење новог закона о уџбеницима и побољшање система стручног усавршавања су неке од активности којима ће се бавити мој сектор. Важна тема је и реформа општег средњег образовања, а основ за наставне програме на којима се тренутно ради су стандарди постигнућа за општеобразовне предмете за крај средњег образовања, које је усвојио НПС – каже Лужанин.

Извор Данас

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>