Mala matura 16. , 17., i 18. juna

0502b_ocp_w380_h300

Ove godine malu maturu će polagati svi učenici, u junskom roku će to biti 16., 17. i 18. juna, a za oko 800 učenika sa područja koja su bila ugrožena poplavama polaganje je omogućeno u avgustovskom roku, najavio je danas pomoćnik ministra prosvete Ljubiša Antonijević.

On je, takođe, rekao da će u svim školama koje su pretrpele štete od poplava, na vreme, 1. septembra početi nova školska godina.

Gostujući na RTS-u, Antonijević je istakao da je najveći broj učenika, njih 740, kojima je omogućeno polaganje male mature u avgustu iz Obrenovca, dok su ostali iz Krupnja, Paraćina i još nekoliko najugroženijih mesta.

Ukoliko su spremni oni mogu da polažu malu maturu i u junu, a u školama u koje su trenutno razmešteni organizovana je pripremna nastava za polaganje mature, objanio je on.

Antonijević je istakao da će učenicima sa ugroženih područja, s obzirom da će malu maturu polagati u avgusutu, biti omogućen afirmativan upis u srednje škole, što znači da će moći da se upišu u željenu školu.

- Treba im pružiti takvu vrstu pomoći, da se upišu u škole koje žele, rekao je Antonijević.

Izvor: Tanjug

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>