Мала матура 16. , 17., и 18. јуна

0502b_ocp_w380_h300

Ове године малу матуру ће полагати сви ученици, у јунском року ће то бити 16., 17. и 18. јуна, а за око 800 ученика са подручја која су била угрожена поплавама полагање је омогућено у августовском року, најавио је данас помоћник министра просвете Љубиша Антонијевић.

Он је, такође, рекао да ће у свим школама које су претрпеле штете од поплава, на време, 1. септембра почети нова школска година.

Гостујући на РТС-у, Антонијевић је истакао да је највећи број ученика, њих 740, којима је омогућено полагање мале матуре у августу из Обреновца, док су остали из Крупња, Параћина и још неколико најугроженијих места.

Уколико су спремни они могу да полажу малу матуру и у јуну, а у школама у које су тренутно размештени организована је припремна настава за полагање матуре, објанио је он.

Антонијевић је истакао да ће ученицима са угрожених подручја, с обзиром да ће малу матуру полагати у авгусуту, бити омогућен афирмативан упис у средње школе, што значи да ће моћи да се упишу у жељену школу.

- Треба им пружити такву врсту помоћи, да се упишу у школе које желе, рекао је Антонијевић.

Извор: Тањуг

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>