Upis na fakultete odložen za sedam dana, zbog poplava

masinski-fakultet-upis-1007_620x0

Ministarstvo prosvete odlučilo je da sve aktivnosti vezane za ovogodišnji upis brucoša na visokoškolske ustanove, poput prijavljivanja kandidata, polaganja prijemnih, pomeri za sedam dana, saopštilo je danas to ministarstvo.
Odluka je doneta zbog vanredne situacije koja je bila proglašena u Republici Srbiji, pa će prvi konkursni rok umesto od 25. juna početi od od 2. jula i trajati do 24. jula.

Tako će prijavljivanje kandidata za upis na visokoškolske ustanove biti od 2. do 4. jula, dok je polaganje prijemnih odloženo za termin od 7. do 10. jula.

Procedura upisa u prvom konkursnom roku završava se najkasnije 24. jula, a podaci o preostalim mestima biće objavljeni 31. jula.

Drugi upisni rok odvijaće se od 1. do 20. septembra. Prijavljivanje kandidata biće 1. i 2. septembra, a polaganje prijemnih ispita od 4. do 6. septembra.

Upis u drugom konkursnom roku završava se najkasnije 20. septembra, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Izvor: Novosti

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>