Упис на факултете одложен за седам дана, због поплава

masinski-fakultet-upis-1007_620x0

Министарство просвете одлучило је да све активности везане за овогодишњи упис бруцоша на високошколске установе, попут пријављивања кандидата, полагања пријемних, помери за седам дана, саопштило је данас то министарство.
Одлука је донета због ванредне ситуације која је била проглашена у Републици Србији, па ће први конкурсни рок уместо од 25. јуна почети од од 2. јула и трајати до 24. јула.

Тако ће пријављивање кандидата за упис на високошколске установе бити од 2. до 4. јула, док је полагање пријемних одложено за термин од 7. до 10. јула.

Процедура уписа у првом конкурсном року завршава се најкасније 24. јула, а подаци о преосталим местима биће објављени 31. јула.

Други уписни рок одвијаће се од 1. до 20. септембра. Пријављивање кандидата биће 1. и 2. септембра, а полагање пријемних испита од 4. до 6. септембра.

Упис у другом конкурсном року завршава се најкасније 20. септембра, саопштило је Министарство просвете.

Извор: Новости

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>