Vulin: Novi Zakon o radu do kraja juna

vulin_620x0

KOPAONIK – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas na Kopaoniku da će novi Zakon o radu biti usvojen do kraja juna i da će štititi interese poslodavaca, ali i radnika.

On je u izjavi novinarima precizirao da će Predlog zakona do kraja ove nedelje biti završen posle čega će se još jednom naći pred socijalno-ekonomskim savetom kada će sve strane još jednom izneti svoje mišljenje.

Posebno je istako da se vodilo računa da Zakon o radu štiti interese poslodavaca, ali i interese radnika.

„Bilo je mnogo priča o tome da je to antiradnički zakon, ali nije“, rekao je Vulin i dodao da on čak uvodi neka nova prava koja radnici do sada nisu imali.

Međutim, napomenuo je da uvodi jednu disciplinu posebno u javnim preduzećima i da neke zloupotrebe sindikalnih prava u javnim preduzećima sa ovim zakonom o radu više neće moći da se sprovode.

„Mislim da je to velika pomoć i sindikatima, jer je sindikalna borba beskrajno važna i ne smemo dozvoliti da bilo šta ugrozi autoritet sindikalne borbe i sindikalnog funkcionera, a oni koji su to zloupotrebaljavli su to upravo činili“, rekao je Vulin.

Izvor: Novosti

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>