Вулин: Нови Закон о раду до краја јуна

vulin_620x0

КОПАОНИК – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас на Копаонику да ће нови Закон о раду бити усвојен до краја јуна и да ће штитити интересе послодаваца, али и радника.

Он је у изјави новинарима прецизирао да ће Предлог закона до краја ове недеље бити завршен после чега ће се још једном наћи пред социјално-економским саветом када ће све стране још једном изнети своје мишљење.

Посебно је истако да се водило рачуна да Закон о раду штити интересе послодаваца, али и интересе радника.

„Било је много прича о томе да је то антираднички закон, али није“, рекао је Вулин и додао да он чак уводи нека нова права која радници до сада нису имали.

Међутим, напоменуо је да уводи једну дисциплину посебно у јавним предузећима и да неке злоупотребе синдикалних права у јавним предузећима са овим законом о раду више неће моћи да се спроводе.

„Мислим да је то велика помоћ и синдикатима, јер је синдикална борба бескрајно важна и не смемо дозволити да било шта угрози ауторитет синдикалне борбе и синдикалног функционера, а они који су то злоупотребаљавли су то управо чинили“, рекао је Вулин.

Извор: Новости

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>