Štrajk u Bačkoj Palanci

Novinarska ekipa lokalne televizije u Bačkoj Palanci posetila je nekoliko škola u bačkopalanačkoj opštini pred početak nove školske godine. Novinar se interesovao za stanje u školama uopšte, a između ostalog je postavio pitanje i da li će u tim školama 1. septembra 2014. godine biti održan štrajk upozorenja prosvetnih radnika. U pitanju su Osnovna škola „Aleksa Šantić“ u Gajdobri, u kojoj su prosvetni radnici učlanjeni u Sindikat obrazovanja Srbije koji ne štrajkuje jer razume krizu u zemlji (bar tako kaže direktorka škole), i Gimnazija „20. oktobar“ u Bačkoj Palanci u kojoj prosvetari, članovi Unije SPRS, štrajkuju. Verovatno ovi gimnazijski prosvetari, članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije nemaju dovoljno osećaja za tu krizu. Uostalom, zašto se  štrajkuje ili ne štrajkuje pogledajte sami.

Jedan komentar na Štrajk u Bačkoj Palanci

  1. Đoka kaže:

    Ala se nalupa gluposti ova direktorka! Smanjenje plata nema veze sa Zakonom o radu, već sa uredbom koja još uvek nije doneta, ali će biti, bar tako kažu predsednik Vlade i ministri. Bitno je da ona i njeni radnici imaju razumevanja za krizu u zemlji. Pitaću ih za godinu dana, kada budu izgubili 12 puta 4500 dinara, plus umanjena plata u toku godišnjeg odmora. Da vidimo da li će onda pričati priču o tome kako je plata bar sigurna.

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>