SAOPŠTENjE MPN

SINIKATI_FOTO1

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srđan Verbić razgovarao je danas sa predsednicima i predstavnicima četiri reprezentativna sindikata u prosveti – Sindikata obrazovanja Srbije, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“ i Sindikata radnika u prosvetni Srbije.

 

Na sastanku održanom u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ministar Verbić pozvao je predstavnike sindikata da učestvuju u radnim grupama za izmene i dopune Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, Zakona o osnovnom obrazovanju i Zakona o srednjem obrazovanju.

Ministar Verbić predložio je da se održi i zajednički sastanak sa potpredsednicom Vlade i ministrom sa državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički u vezi sa regulisanjem pitanja platnih razreda, što su sindikati prihvatili.

Govoreći o transparentnosti zapošljavanja, ministar Verbić, predložio je sindikatima da predlože način kako da „zajednički napravimo kriterijume za konkurse“

Na sastanku je između ostalog, razgovarano i o predlozima sindikata u vezi sa zapošljavanjem, dualnom sistemu obrazovanja koji su sindikati podržali, smanjenju obima administrativnih poslova nastavnika, proširenjem delatnosti škola i obrazovanju odraslih, izboru i načinu rada direktora i školskih odbora.

Predstavnici sindikata su se saglasili da će podržati sve što doprinosi kvalitetu obrazovanja i konstatovano je da je zajednički cilj Ministarstva i sindikata – kvalitetno obrazovanje.

Dogovoreno je da se sledeći sastanak održi sledeće nedelje.

Izvor: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>