U SREDU BEZ ČASOVA U 70 % ŠKOLA

JASNA (1)

BEOGRAD, 20. oktobra 2014. (Beta) – Reprezentativni prosvetni sindikati će u .5sredu organizovati jednodnevni štrajk upozorenja i od njega ne nameravaju da odustanu ni pored za sutra zakazanog razgovora sa ministrom prosvete Srđanom Verbićem, rekla je u ponedeljak portparolka Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković.

Unija, Sindikat obrzovanja Srbije, Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“ i Sindikat radnika u prosveti Srbije, traže da se prosvetnim radnicima plate ne umanjuju, kako je to najavljeno merama stednje, kao i da se urede platni razredi i sistem obračuna zarada u javnom sektoru.

Prema rečima portpatrolke Unije sindikata prosvetnih radnika ministar Verbić nije adresa na kojoj se mogu rešiti ovi problemi, pošto su za to zaduženi Ministarstvo finansija i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Ona je istakla da je već bilo susreta sa ministrom prosvete i da taj dijalog traje, ali da rezultata nema, jer u, kako je navela „trapavo postavljenom sistemu“, plate njegovih zaposlenih nisu njegova ingerencija.

„Smatramo da je besmisleno umanjivati plate, koje su ionako ispod proseka javnih službi i neverovatno ispod proseka zarada u javnim preduzećima“, kazala je Janković agenciji Beta.

Izvor: Beta

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>