Prosvetari pisali premijeru

protest(2)

Granski sindikat prosvetnih radnika „Nezavisnost“ uputio pismo premijeru Aleksandru Vučiću i ministru finansija Dušanu Vujoviću, zbog najave smanjenja zarada prosvetnim radnicima.

Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“ saopštio je da su prosvetari spremni na „patriotsku žrtvu“, ukoliko su na to, kako je navedeno, spremni i članovi vlade i Narodne skupštinem, prenosi Tanjug.

„Kao humanistički intelektualci spremni smo da patriotsku žrtvu pretpostavimo konformizmu u vlastitom životu“, ističe se u pismu i navodi da je uslov za tako nešto da budu „vođeni ličnim primerom“ članova vlade i Narodne skupštine.U sindikatu ističu i da će biti ponosni na zemlju u kojoj zaposleni u državnoj upravi, lokalnoj samoupravi, agencijama i zavodima, dele sudbinu prosvetnih radnika i žive sa 39.000 dinara mesečno.

U pismu upućenom i poslaničkim grupama i medijma, Granski sindikat prosvete „Nezavisnost“ zahteva od ministra Vujovića da javno saopšti koji su to modeli dopunske zarade za prosvetne radnike, u skladu sa važećom zakonskom regulativom.
„Ili možda treba da iskoračimo u oblast u kojoj važe neki drugi zakoni“, upitao je u pismu predsednik sindikata Tomislav Živanović.
Izvor: RTS

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>