„GENIJALNO“ REŠENjE Skandalozan razlog razdvajanja škole na dve

tomislav-ilic--foto-n.-bozovic_hs

Ministarstvo prosvete i zvanično je potvrdilo pisanje “Blica” da će Osnovna škola „Vuk Karadžić“ u Kraljevu biti razdvojena na dve zasebne.
Kako smo ranije pisali, reč je o klasičnom uhlebljenju kadrova, iako u dopisu o saglasnosti koji je potpisao ministar Verbić ni u jednoj rečenici nije obrazloženo zbog čega su škole razdvojene.

“Blic” je ranije pisao da se kao jedan od mogućih kandidata za novog direktora pominje Dragan Jovanović koji je već zaposlen u školi “Vuk Kradžić”, a bio je gradonačelnik Kraljeva.

Gradonačelnik Kraljeva Tomislav Ilić nam je rekao da niko nije pominjao novog direktora i da su to “samo glasine”.

- Već postoje ljudi koji praktično rade u vođenju isturenog odeljenja u Beranovcu, a naš plan je da škola počne da radi od naredne školske godine – kaže Ilić.
Međutim, razdvajanje škole otvara mogućnosti za nova zapošljavanja.

- Administrativni radnik, sekretar škole, šef računovodstva i direktor su obavezni radnici i njih će zaposliti. Drugo, u školi osim kancelarije pomoćnika direktora, nema prostorija gde bi nenastavni radnici bili smešteni – priča za “Blic” izvor iz škole.

Skupština u Kraljevu usvojila je u oktobru predlog da se Osnovna škola „Vuk Karadžić“ podeli na dve.

Na pitanje šta se dobija razdvajanjem dve škole, međutim, zvaničnog odgovora nema.

Izgubili četiri odeljenja
Za sedam godina broj učenika se smanjio za 127, odnosno za tri odeljenja po evidenciji, a realno za nešto više od četiri odeljenja ako bi se učenici raspoređivali u odeljenja prema novom Zakonu o osnovnom obrazovanju.

http://www.blic.rs/

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*