PISMO POSLUŠNOG GRAĐANINA SRBE

7-hugo_3

Ministre osvete,

KAKO SI TI? Kako fotelja? Sekira li te taj šljam od učitelja?
Postizavaš li da se umiliš i vođi i MMF-u? Ili je to jedan te isti posao? Ti si u rekordnom roku od ministra prosvete postao ministar osvete, odnosno PR-osvete. Promoter osvete. Perjanica MMF-a, uzdanica svoga šefa! Razlika između tebe i Kalimera je u tome što je Kalimero uočavao nepravdu, a ti je proizvodiš. Junačino, muškarčino, praznik je za naše uši kako žestoko pretiš prosvetarima. Kad im pretiš otkazom, ličiš mi na Čarlija Čaplina kad se u nekom filmu igra sa globusom. Kad kažeš da moramo pooštriti odnos prema njima – deluješ tako muževno, putinovski i sve babe bi te poželele za zeta. A kad obelodaniš da će neki drugi ljudi zaključivati ocene umesto onih koji predaju deci, pred tvojom inteligencijom i pšenica se povija. Zato je ministarstvo napravilo i liste za odstrel, iako sve škole još uvek nemaju WC. Jer, liste za odstrel su velika nužda. Najveća.

ZATO VEĆ U DRUGOM KRUGU odmazde moraš se odlučno obračunati i sa ostalim kočničarima našeg nezaustavljivog ekonomskog razvoja – sa tetkicama po školama. Ali pazi, to mora biti još žešće, da ne bude posle: udarila tetkica na tetkicu. Jer to prosto zahteva široki okvir tvoje politike, koji ne izlazi iz prepoznatljivog okvira tvojih naočara.

SJAJNO JE ŠTO SI SVOJIM žestokim pretnjama oteo pendrek iz ruke ministru Stefanoviću. Pa sad mlatiš njime iznad glava prosvetara, dok ministar policije u poetskom, a doktorskom zanosu priča o izgradnji mostova. To se može primeniti i na prosvetu, jer ključni problem prosvete danas je kako izgraditi stabilne mostove između nezavršene škole i dodeljene diplome, između plagijata i doktorata, i tome slično, a napredno.

U TVOJOJ NAMERI da postaneš PSV (prvi sadista vlade), ozbiljno te poljuljala tvoja koleginica, draga nam Kori, koja je u kontinuitetu, a sa najvećom ljubavlju, nastavila da kinji najugroženije slojeve stanovništva. Nadljudskom snagom Titana ostrvljuje se na opake zlikovce penzionere i učitelje. Kakva hrabrost, kakvo junaštvo, kakva moralna gromada! Prosvetarima je poručila da im ne trebaju veće plate da bi motivisano radili svoj posao. Tako je nastala nova srpska kletva – Dabogda te motivisala Kori Udovički. Još je i dodala i da moramo da zbijemo redove. Mada je ministarka već do krajnjih granica zbijena, zajedno sa celom vladom, koja je u orgazmičkom zagrljaju sa plemenitim ciljevima MMf-a.

OD INTELEKTUALNIH BISERA ministarke Udovički ostaće samo pesmica za neke nove generacije učenika – Teta Kori zemljom ori, Teta Kori glupo zbori, Teta Kori u sadizmu gori, Teta Kori prosvetu umori. Dragi ministre osvete, nezaposleni, a nekvalifikovani, naprednjaci hitno moraju da krenu da zaključuju ocene umesto ovih fukara sa master diplomama, koji neće da rade za impresivnih 39.000 dinara, što je manje od svih prosvetnih plata u celoj Evropi, čak i od onih u Albaniji. I manje od plate kurira u nekoj od naših državnih agencija. Zato te pozdravljam tvojim tradicionalnim pozdravom: Nije bitno ko te uči – već je bitno ko te muči.

ZAUVEK VAŠ POSLUŠNI GRAĐANIN SRBA

P.S.: Nema gore osvete od ministra prosvete! Nek sve pukne i izgori – samo neka vlada Kori! Proširite osvetu – ukinite prosvetu!

BLIC

2 komentara na PISMO POSLUŠNOG GRAĐANINA SRBE

  1. mila djuric kaže:

    Vracate mi nadu…hvala sto postojite !

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*