Просветари на социјали!

komentar-1414412688-584685 (1)

Кад министар просвете не може да се избори за побољшање, како и сам каже, тешког положаја у којем се налазе просветни радници, а истовремено ученици остају без права да заврше школско полугодиште, време је да се подвуку рачуни. Систем не постоји. Уџбеници су многобројни и лошег квалитета. Просечна плата просветара износи 39.000 динара. Месечна примања чистачице у неким државним предузећима достижу више од 40 хиљадарки. Директори школа се постављају по политичкој линији. Тестови с мале матуре се илегално продају на улицама.

Докторати се плагирају као од шале, а санкционисање таквих поступака изостаје. Штрајкачима се прети отказима, а претходно им се нуди једнократна новчана помоћ. Као да је реч о социјалним случајевима, а не о најобразованијем делу друштва. Школујемо кадар који најчешће није у складу с потребама тржишта рада. Дипломирани стручњаци не долазе лако до запослења, ако икада и дођу, док ухлебљење успешно налазе они који су спремни да плате за оцену. Улога школе је да припреми ученика за живот, рече једном приликом актуелни министар просвете Срђан Вербић. Ако је тако, наши школарци су научили да се седење на столици не исплати. Можда је у фотељи боље!

Извор: Курир

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*