U ponedeljak potpuna obustava nastave

strajk1

Sremska Mitrovica – U ponedeljak, 23. marta nekoliko škola sa teritorije grada Sremska Mitrovica neće održati nastavu.
Na osnovu odluke Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, ukupno pet škola sa teritorije grada će u ponedeljak potpuno obustaviti nastavu, kao razlog, prema rečima Dobrile Gmizić, predsednice Sindikata prosvetnih radnika Sremske Mitrovice i člana Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, navodi se najnovije smanjenje plata.
Nastava se neće održati u OŠ “Dobrosav Radosavljević Narod” u Mačvanskoj Mitrovici, OŠ “Triva Vitasović Lebarnik” u Laćarku, OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” u Martincima, i u osnovnim školama “Jovan Popović” i “Sveti Sava” u Sremskoj Mitrovici.
Prazna skola Pixsell
Prema rečima Gmzić, plate prosvetnim radnicima u nekoliko škola sa teritorije grada su smanjene, ali ne u svim. Kao primer navodi osnovnu školu u Laćarku, gde su plate prosvetnim radnicima smanjene, ali i osnovnu školu “Jovan Popović” u kojoj su plate u potpunosti isplaćene, ali koja u znak podrške i solidarnosti, takođe u ponedeljak neće održati nastavu.
Od utorka, 24. marta nastava će se u svim školama na teritoriji grada Sremska Mitrovica odvijati po uobičajenom rasporedu sa časovima od 30 minuta, izuzev srednje medicinske škole “Draginja Nikšić” u kojoj su časovi 45 minuta.
Kraj najdužeg štrajka u Srbiji se ne nazire, a ukoliko u narednom period ne bude promena, iz dva sindikata koja su u štrajku najavljuju novo protestno okupljanje u Beogradu početkom maja meseca.

Izvor: Ozon radio

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>