Месечне архиве: март 2015

ПРЕМИЈЕРУ

...

Миритељу

...

ОДБОР ЗА ОБРАЗОВАЊЕ

...

Без цензуре – Звонимир Јовић

Član Predsedništva Unije prosvetnih radnika Vojvodine Zvonimir Jović, rekao je u izjavi za naš program da će prosvetari radikalizovati štrajk koji traje već 5 meseci. To znači da će se prosvetni radnici ubuduće striktno pridržavati odredaba Zakona o osnovnim i srednjim školama, što podrazumeva da nastavnici neće prisustvovati sednicama odeljenjskih veća, a neće biti ni dopunske nastave kao i pripreme đaka za završne ispite.

Извор: КТВ

...

Некада је министар просвете био Доситеј, данас је Вербић

Министар Вербић рече да има десет хиљада просветара више. Прерачунао се господин реформатор. Са оваквим школством сви су вишак. Напросто, учитељи, наставници, професори ђацима нису потребни. Шта ће им? Шта има и да се учи? Србија и знање, па то је ванредно стање у старту. Коме је у Србији знање добро донело? Вербићу? Он је модел за неке нове клинце. Сине, учи школу, бићеш Вербић? Што рече професор Зец: „Некада је министар просвете био Доситеј Обрадовић, а данас је Вербић“.

...

ЧАЧАК – ЈАВНИ ЧАС

...

ПАТ ПОЗИЦИЈА

Боривши се против смањења плата држава је успела да плате још додатно смањи, каже за РСЕ Јасна Јанковић из Уније синдиката просветних радника Србије. Наводи да новац већ постоји у систему, само да га треба праведније расподелити. Урушава се не само институција школе него и знања, сматра Јасна Јанковић.

...

ЧАЧАК – ДО ПОБЕДЕ

...

Министру просвете

...

Министарство одговорило

...