Sastanak prosvetnih inspektora

inspekcija11_

Pomoćnik ministra za inspekcijske poslove dr Zoran Kostić sa saradnicima održao je danas sastanak sa lokalnim, pokrajinskim i republičkim prosvetnim inspektorima za predškolsko, osnovno, srednje i visoko obrazovanje, kao i za učenički i studentski standard. U uvodom delu skupa, prisutnima se obratio i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srđan Verbić. Ministar Verbić je istakao da je potrebno unaprediti rad prosvetne inspekcije, što potvrđuje i formiranje novog posebnog Sektora za inspekcijske poslove. Ministar je naglasio da se razvojem informacionog sistema i e-inspekcije može  unaprediti rad prosvetnih inspektora, ali da je potrebno pojačati preventivno delovanje inspekcije.

Pomoćnik ministra za inspekcijske poslove dr Zoran Kostić naveo je će reformom prosvetne inspekcije biti unapređen njen rad, što će doprineti opštem cilju a to je unapređivanje kvaliteta obrazovanja.

Kostić je predstavio priručnik za inspektore, u kome se na jasan način definiše sadašnja i buduća uloga inspekcije, struktuira rad inspekcije. Prema planu rada Sektora, koji je predstavio Kostić, između ostalog, do kraja godine potrebno je uraditi zakon o inspekcijskom nadzoru u oblasti prosvete. Ponovni sastanak svih inspektora zakazan je pred početak školske godine, kako bi se planiranim redovnim nadzorima škole predupredile moguće nepravilnosti u radu škola. Na sastanku se razgovaralo, između ostalog, i o postupanju inspektora u vršenju inspekcijskog nadzora u obrazovnim ustanovama.

Izvor: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*