Izabrano novo rukovodstvo SOČ-a

soc

Danas je održana peta Izborna skupština Sindikata obrazovanja Čačak. Za novog predsednika SOČ-a izabran je Vladimir Adžić, dok je novi presednik Skupštine Aleksandar Vinić. U izjavi za Ozonpress, Adžić je obećao da će ovaj sindikat i dalje osim kritike nuditi konkretna rešenja za probleme u srpskoj prosveti.

Najaktivniji sindikat obrazovanja u Srbiji danas je dobio novo rukovodstvo. Kandidati za naslednika Radovana Kuvekalovića u Sindikatu obrazovanja Čačak bili su Vladimir Adžić i Goran Milisavljević. Predstavnici škola sa teritorije grada većinom glasova odlučili su da novi  predsednik SOČ-a bude Vladimir Adžic koji je dobio podršku 48 delegata, dok je 33 glasalo za Gorana Milisavljevića.   U izjavi za Ozonpress, Adžic je rekao da će Sindikat obrazovanja Čačak ostati jedan od najaktivnijih sindikata u Srbiji, nudeći konkretna rešenja za  probleme u srpskoj prosveti.

- Imaćemo kontinuitet u radu jer je ocena svih da je SOČ jedan od najboljih i najaktivnijih sindikata u Srbiji i Uniji sindikata prosvetnih radnika čiji smo član.   Bili smo motor razvoja unije i u toj priči učestvovaćemo i dalje. Kao i do sada, nećemo se baviti samo kritikom već ćemo nuditi kvalitetne predloge za unapređenje obrazovanja u Srbiji, obećao je Adžić.

 

Posle višemesečnog štrajka zbog smanjenja zarada,  nove probleme u prosveti  mogao bi da donese Pravilnik o ceni usluga u osnovnim i srednjim školama čije se usvajanje najavljuje. Ukoliko se nešto ne izmeni, bez posla će ostati oko 3.000 zaposlenih u školama koji rade kao nenastavno osoblje. Adžić je rekao da će Unija sindikata maksimalno zaštiti interese škola i zaposlenih u pregovorima sa Ministarstvom prosvete koji su zakazani za početak juna.

- Već smo imali pregovore sa ministrom prosvete 25. maja gde smo ga upoznali sa problemima koje će izazvati novi Pravilnik. On se saglasio da Pravilnik ima velike nedostatke i uputio nas na ponmoćnike ministra sa kojima imamo sastanke 5. juna. Pokušaćemo da u Pravilnicima ispravimo sve ono što ide na štetu radnika i škola. Insistiraćemo da se Pravilnici ne usvajaju dok se dobro ne pripreme, kaže Adžić.

Sindikat obrazovanja Čačak je najbrojniji i najjači sindikat prosvetnih radnika u Čačku sa 1.262 člana. Mandat novog rukovodstva trajaće četiri godine.

Izvor: Ozonpress

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*