OBAVEŠTENjE

unijalogo

Danas, 29. juna, u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nastavljeni su  razgovori o Pravilnicima o kriterijumima za finansiranje ustanova koje obavljaju delatnost osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja i izmenama i dopunama Zakona o osnovama sistema  obrazovanja i vaspitanja.

Pored predstavnika reprezentativnih sindikata, sastanku su prisustvovale i dve pomoćnice ministra, Snežana Marković i Željana Radojičić Lukić.

Dogovoreno je da sindikati, uzmu aktivno učešće na javnim raspravama u Nišu, 1. jula, Kragujevcu, 2. jula, gde će biti i koorganizatori skupa, Novom Sadu, 6. jula i Beogradu, 7. i 8. jula. Svaka rasprava imaće posebne teme, a nakon toga će se ponovo sastati Radna grupa koja je na Zakonu radila.

Pravilnici koji se odnose na cenus, o kojima je Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije već razgovarala i imala primedbe, kako je obećano, biće povučeni ili u delovima koji su sporni, promenjeni.

Čekamo da se ova informacija potvrdi sa najvišeg mesta u  Ministarstvu.

INFO USPRS

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*