Kadrovske promene u Školskoj upravi Zrenjanin

Verbic-017-300x211

Novi rukovodilac Školske uprave za Banat, sa sedištem u Zrenjaninu, je Milan Bojanić, dosadašnji prosvetni savetnik u toj ustanovi, saznaje portal “Zrenjaninski”.

Staniša Banjanin, koji je dugo godina obavljao funkciju načelnika, a kasnije rukovodioca Školske uprave u Zrenjaninu, potvrdio je da mu je dostavljeno rešenje, kojim je raspoređen na drugo radno mesto od 13. jula, i to bez obrazloženja. On će ostati na radu u Školskoj upravi, ali kao samostalni prosvetni savetnik.

Novopostavljeni rukovodilac preuzeo je dužnost i počeo da se upoznaje sa obavezama koje ga očekuju.

– Neće mi biti problem da obavljam ovu funkciju jer sam pre deset godina bio načelnik Školske uprave, a u međuvremenu sam ovde radio i poznata mi je problematika. Trudiću se svim svojim snagama da održim sve dobre strane koje su ostvarene u proteklom periodu i da još unapredim stanje – kaže Milan Bojanić za portal “Zrenjaninski”.

http://www.zrenjaninski.com/

7 komentara na Kadrovske promene u Školskoj upravi Zrenjanin

 1. Prosvetar kaže:

  Staniša Banjanin, bivši načelnik koji je plivao u svim režimima. Dosta je! Sretenko Marić, bivši direktor OŠ u Lukićevu umesto da odgovara i bude gonjen za nezakonitosti koje je naneo i učinio školi uz pomoć Banjanina dobija u gradskoj školi časove tehničkog i informatičkog obrazovanja, jer načelnik odobrava da se nastava za predmet tehničko deli u grupe kako bi zbrinuo i udomio direktora.

 2. Ljubisa kaže:

  Promene, nadam se kvalitetnije.

 3. Dušan Vukotić kaže:

  Šteta, ode zrenjaninski prosvetni biro za zapošljavanje. Nadam se da će Banjanin sada napredovati – svojim predanim radom u korist zrenjaninskog obrazovanja (i vaspitanja), posvećenošću partijskim radovima i pesmi bez pesme pod naslovom „Nenadležan sam ja…) zaslužio je da bude debelo nagr(a)đen.

  Banjanina za ministra! Zašto? Tamo gde on stane nogom tu ništa ne raste – osim korova (lekovitog za pokajnike i pokojnike). Napred don Banjo! – živeo! – zrenjaninski prosvetari su listom iza tebe!

 4. Liliana Grbic kaže:

  Samo da cestitam gospodinu Bojanicu,nadam se da je neuporedivo prizemniji,kulturniji i savesniji covek!Konacno promena! Veoma se radujem dolasku novog nacelnika Bojanica! Zelim puno uspeha u radu!

 5. Dragica Štimac kaže:

  Zaista je Banjanin bio biro za zapošljavanje, ali svijih (ne)kadrova koji su, pričalo se imali da mu plate. Moja snaja se kao dipl. profesor razredne nastave nije mogla zaposliti već 6-7 godina dok on ne odobri direktoru škole, a nikada za nju nije odobrio iako je škola u kojoj je volontirala i obavljala prof. praksu donela odluku na svom veću da primi baš nju, jer je vrlo kreativna, dobra u svom poslu i deca je vole.To jutro dok se spremala da krene na posao,(zamena porodiljskog) zazvonio je telefon i uplakana direktorka škole, pod pretnjom da će dobiti otkaz joj je saopštila da je naredio Banjanin da primi drugu koju kolektiv zbog niza negativnosti oupšte nije želeo.Ovo je bilo tipa kao ko je školsko veće i direktor škole, pa da mimo njega zapošljavaju učiteljice!O svemu je moralo da se ćuti, direktorki je u 4 oka sve to naređeno, jer da se moja snaja žalila, direktorka bi dobila otkaz. I pre ovoga je bilo niz sličnih nepravdi, ili su direktori škola bili njegovi „kadrovi“ pa su na raspisani konkurs primali nekog ko čak ni ne ispunjava uslove konkursa, ili su pak ovi drugi morali da prime „njegov kadar“.Hvala bogu pa taj nečovek ode, nadam se da će g. Bojanić biti kao čovek savestan i pravedan.

 6. ljubomir kaže:

  Škola u Jarkovcu nije godinama mogla dobiti produženi boravak mada ima najveći broj đaka u opštini Sečanj.Banjanin to nije dozvoljavao.A pojedine škole u opštini sa manje đaka imale su i po 2.-dva,produđena boravka.Direktor škole nije bio njegov miljenik.
  Milan Bojanić je savestan,pravedan i porodičan čovek.

 7. lale kaže:

  Staniša Banjanin vrhunski pedagog i divan čovek. Gospodina Stanišu Banjanina u Ministarstvo prosvete. On je ponos Srbije i Vojvodine.

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>