Ukrupnjavanje norme nastavnika pod lupom

radna_grupa_ukrupnjavanje_norme_pg (1)
Sastanak Radne grupe za praćenje angažovanja zaposlenih u ustanovama obrazovanja i vaspitanja održan je danas u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Sastanku su, pored ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srđana Verbića i predstavnika Ministarstva prisustvovali i predstavnici sva četiri reprezentativna sindikata u obrazovanju – Ružica Todić Brdarić – Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“, Dobrivoje Marjanović – Unija sindikata prosvetnih radnika, Slobodan Brajković – Sindikat prosvetnih radnika Srbije i Radomir Šojanović iz Sindikata obrazovanja Srbije.

 


Ministar Verbić je podržao predloge Radne grupe u nameri da se postupak angažovanja zaposlenih u ustanovama obrazovanja i vaspitanja učini efikasnijim i transparentnim. Od direktora škola će se zahtevati da u potpunosti poštuju odredbe PKU što će biti predmet kontrole, kako sindikata tako i Ministarstva.
Na sastanku je, između ostalog, dogovoreno da se uputi dopis sa kontakt imenima predstavnika sindikata kako bi predstavnici Ministarstva iz školskih uprava zajedno sa sindikatima radili na usmeravanju rešavanja problema angažovanja zaposlenih u prosveti i ukrupnjavanja norme u skladu sa odredbama Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u osnovnim i srednjim školama i domovima učenika i Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.
Izvor: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

 

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>