Vučić: Povećanje plata i penzija neće biti simbolično, najviše prosvetarima

aleksandar-vucic_530

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da povećanje penzija i plata u javnom sektoru neće biti simbolično, ali će, zbog očuvanja fiskalne ravnoteže, biti u manjem procentu od onog koji fiskalni prostor “dozvoljava”.

Premijer je rekao da će plate i penzije svima biti povećane pre kraja godine, kao i da će to povećanje biti nastavljeno i u sledećoj godini.

On je rekao da 360.000 zaposlenih u javnom sektoru može da očekuje najveća povećanja plata u ovoj godini, mada ne za onoliko za koliko su smanjene.
Premijer je dodao da je ideja vlade da se najviše plate povećaju u prosveti, dakle, profesorima, učiteljima, nastavnicima.

- Mi smo to njima obećali i podsetiću vas na moje reči, došlo je vreme da svoja obećanja ispunimo – rekao je Vučić.

On je rekao da će se osim prosvetnim radnicima, plate povećati zdravstvenim radnicima, lekarima i medicinskim sestrama, vojnicima i policajcima i socijalnoj sferi, socijalnim radnicima…

- To je tih 360.000 ljudi koji mogu da očekuju značajno pojačanje svojih primanja.
Međutim povećanja primanja mogu da očekuju i oni ljudima koji nisu imali smanjenje plata, njih je 19,4 odsto – istakao je premijer dodajući da je ideja Vlade da pomogne najsiromašnijima.

On je rekao da je potrebno povećanje za sve penzionere kojima su smanjene penzije, ali i za 60 odsto onih koji nisu imali umanjenje svojih primanja.
- I u 2016. ćemo povećati plate i penzije – najavio je Vučić.

Vučić je rekao da želi da imamo sigurnost javnih finansija, sigurnost za buduće ulaganje investitora u našu zemlju, te da je uveren da građani razumeju ono što je vlada radila.

Vučić je kazao da je počastvovan pohvalama dobijenih iz Nemačke i severnih protestantskih zemalja za reforme koje je preduzela Srbija, a koje pokazuju rezultate.

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*