Udovički: Više neće biti zabašurivanja plata

Kori_Udovički_2
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički očekuje da će se od ponedeljka, 19. oktobra, u javnoj raspravi naći Nacrt zakona o platama, koji će postepeno urediti plate za oko 500.000 zaposlenih.

„Zakon je najava postepenog uvođenja sistema koji je presložen da se uradi ođednom za 500.000 ljudi, ali već sprovođenjem tog prvog popisa, postići ćemo najvažniji element reforme plata – sistem svih zarada postaće transparetan i vidljiv“, kazala je Udovički na skupu o ekonomskoj saradnji Srbije i Koreje.
Udovički je istakla da ne možemo da se dođe do pravednosti „ako se nešto od nekoga krije, ako se nešto zabašuruje, prave računice ovako-onako“.

Ona je ponovila da će sve biti jasno i uporedivo na kraju procesa.
Govoreći o racionalizaciji javne uprave, Udovički je ponovila da je broj zaposlenih  za godinu ipo dana smanjen za 17.000, te da će na kraju procesa biti na nivou iz 2000-tih.

„Naša racionalizacija je za sada bila oslonjena na zamrzavanju zapošljavanja od kraja 2013. godine do juna ove godine i broj zaposlenih je smanjen za 3,5 odsto“, navela je Udovički.

(Tanjug)

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>