Sučeljavanje – 28.10.2015.: ČEKAJUĆI REFORMU…


Zašto su đaci opet na dvorištu, umesto na prvom času? Šta se krije iza novih zahteva prosvetnih radnika, koji opet nisu jedinstveni? Zašto su pristali da prekinu najduži štajk u istoriji srpskog školstva, a da im pri tome ni jedan zahtev nije ispunjen? Koji su stvarni problemi srpskog školstva?

Šta će značiti „brisanje“ Pokrajine i lokalnih samouprava iz inspekcijskog nadzora u školama? Kako je moguće da oni koji plaćaju obnovu škola, usavršavanje nastavnika, putovanja učenika, itd, nemaju nikakav nadzor nad njihovim funkcionisanjem? Da li je Srbiji potreban poseban zakon o bezbednosti u školama, školskim dvorištima i dečjim igralištima? Ima li obrazovanje u Srbiji dobrih strana, i koje su to?

Ko tu zaslužuje peticu?
Stavove sučeljavaju:

Aleksandar Jovanović – zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje;
Dragana Malešević – prosvetni savetnik u školskoj Upravi Novi Sad;
Zvonimir Jović – Unija sindikata prosvetnih radnika;
Jovan Milinković – Sindikat prosvetnih radnika Vojvodine.

Autorka emisije: Aleksandra Popović
Reditelj: Jan Makan

Izvor RTV

2 komentara na Sučeljavanje – 28.10.2015.: ČEKAJUĆI REFORMU…

  1. stevan kaže:

    Odavno nisam gledao primitivniju voditeljku nekog programa. Svaka čast učesnicima programa koji su imali strpljenja da dao kraja ostanu u emisiji u kojoj im je ova prostakuša nebrojeno puta upadala u reč.

  2. [...] Unija sindikata prosvetnih radnika Vojvodine: Sučeljav… [...]

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>