„Prosveti 4%, zdravstvu 3%, penzionerima 1,25%“

Dugovi-siromaštvo-prazan-novčanik

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da će prosvetnim radnicima u osnovnom i srednjem obrazovanju plate biti povećane za 4 odsto a u visokom školstvu 2 odsto.
Zdravstvenim radnicima plate će biti povećane za tri odsto, koliko i zaposlenima u socijalnoj zaštiti, kazao je Vučić na konferenciji za novinare.
Zaposlenima u policiji i vojsci povećanje iznosi po dva odsto.

Vučić je kazao da će svi penzioneri linearno dobiti povećanje od 1,25 odsto, što znači da će povećanje dobiti i onih 60 odsto kojima penzije nisu ni bile smanjivane i onih 40 odsto kojima su smanjene.

On je kazao da će tako oni koji imaju penziju od 20.000 dinara imati povećanje od 250 dinara, oni sa 40.000 dinara povećanje od 500 dinara, a oni sa 80.000 dinara dobiće 1.000 dinara.

Vučić je kazao da je iako minimalno dobijeno povećanje za penzionere veće od onoga što je tražio MMF.

ustupak naše strane je, kako je obkjasnio, pristajanje na povećanje akcize na gorivo i to minimalno, sa 137 na 139 dinara.

Izvor: B92

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>